Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Οι Έλληνες του κόσμου...




Γράφει ο Ανδρέας Τσουκαλάς ©

.. μέρες σαν αυτές που διανύουμε, σκέφτομαι απλά, για αυτή την Ελλάδα που εμείς έχουμε την τιμή να πατάμε το χώμα της, να την φτύνουμε και να την καταδικάζουμε τις ώρες που βάλλεται απο παντού και πονάει....
Θύτες και θύματα εμείς, απαξιωτές μιάς πατρίδας που αντέχει και εξακολουθεί να μας ανέχεται! Εμάς που έχουμε την εξουσία να επιλέγουμε τους εξουσιαστές μας μέσα απο διαδικασίες οργανωμένης ιδιοτέλειας και προσωπικών συμφερόντων, κάτω απο "θα" που υποτάσσουν και μέσα απο το πρίσμα του αμετανόητου φανατισμού! Επιλέγουμε τους εξουσιαστές που την καταποντίζουν και βρίζουμε την ίδια επειδή... καταποντίζεται! Φωνάζουμε υποκριτικά "να πληρώσουν εκείνοι που καταχράστηκαν, υπεξαίρεσαν και έκλεψαν", λες και εμείς είμαστε αμέτοχοι στην ευθύνη!..
Κι όμως, ευτυχώς, ο Ελληνισμός μας διδάσκει απο μακρυά, μέσα απο εκείνους τους Έλληνες, τους διάσπαρτους σε όλα τα σημεία του κόσμου, που η αγάπη τους για τα ιερά χώματα που εμείς πατάμε, χτίζουμε, αγοράζουμε και ξεπουλάμε στους πάγκους της αγοράς των στυγνών χρηματιστών, τους αναδεικνύει σε συνειδητοποιημένους σκυταλοδρομείς του Ελληνικού, πραγματικού μεγαλείου, που εμείς κρύβουμε πίσω απο πέτρινα πρόσωπα και ξύλινες γλώσσες! Στη δική μας διάσταση αποδίδουμε τη μιζέρια μας στη ..."μικρότητα" της πατρίδας μας.. στην άλλη διάσταση, εκείνοι οι Έλληνες διαδίδουν και συντηρούν με περηφάνεια το μεγαλείο της.. ονειρεύονται μιά χούφτα απο το χώμα της!


Για αυτό, όσο εκείνοι οι Έλληνες υπάρχουν, η Ελλάδα θα αναπνέει και θα αδημονεί να επανέλθει, όσο κι άν ξεπουληθεί αυτή η γή, όσο κι αν την καταντήσουν "το εξοχικό των μεγάλων της Ευρώπης-και όχι μόνο"!
Ανδρέας Τσουκαλάς ©

Δεν υπάρχουν σχόλια: