Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

19/10/2011: Η θεαματική συγκέντρωση και ο απολογισμός...





Ερμού - Μοναστηράκι
19 Οκτωβρίου 2011
Μια ακόμα νυχτερινή βόλτα, η τελευταία για απόψε, στη πολύπαθη πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους.. Ο απόηχος όλης της σημερινής έντασης ζωγραφίζεται στα μάτια μας με εικόνες σε φόντο μαύρο: στάχτες από καμένα σκουπίδια, σπασμένα τζάμια, κομμάτια μάρμαρα και πέτρες, καπνισμένα απ'τη φωτιά, ατάκτως "ερρημένα" σε σημείο να σκεπάζουν το ασφάλτινο επίστρωμα των δρόμων... 
Η γνωστή, συνήθης και χιλιοακουσμένη περιγραφή που ταιριάζει για ακόμα μία φορά: "εικόνες βομβαρδισμένου τοπίου στο κέντρο της Αθήνας"...

Στα ίδια πάλι σημεία, οι ίδιες πάλι σκηνές, η ίδια πάλι απογοήτευση με τη γεύση των καπνογόνων και δακρυγόνων και η ίδια πάλι ιστορία, σαν κάποιος να πάτησε ξανά το "play" παίζοντας στο βίντεο την ίδια κασέτα.

Πλατεία Συντάγματος - Μητροπόλεως
19 Οκτωβρίου 2011
Η μόνη παρηγοριά, ότι σήμερα όλα ήταν αλλιώς ...σε συναίσθημα, σε δύναμη και αντοχή, σε αποφασιστικότητα και διάρκεια... 

Η πιο θεαματική - μετά από τις ημέρες εκείνες ντροπής του Ιουνίου - συγκέντρωση έγινε σήμερα από  σχεδόν 100000 και πλέον πολιτών, από όλες τις κοινωνικές ομάδες, συγχρονισμένες - για πρώτη φορά ίσως - και συντονισμένες στον ίδιο σκοπό, πέραν από την υπεράσπιση των προσωπικών συμφερόντων της κάθε ομάδας: 
Να πέσει η Χούντα των δωσίλογων και διεφθαρμένων πολιτικών που φυτοζωεί, με την ανοχή αυτής της κοινωνίας, απαξιώνοντας και παραβιάζοντας κάθε αρχή, κάθε θεσμό, κάθε ηθική και αξία αυτού του τόπου, στοχεύοντας μεθοδικά στη διάλυση και τον αφανισμό ολόκληρου του Ελληνισμού σαν Έθνος και σαν κοινωνία!

Με αυτές τις εντυπώσεις, η επιστροφή στο σπίτι συνοδεύτηκε από ανάμεικτα συναισθήματα, εν όψει και της αυριανής μέρας, που - λίγο ή πολύ - το ίδιο έργο θα ξαναπαιχτεί. 

Οι μεγαλόστομοι φανφαρολόγοι του "ΌΧΙ" θα υποχρεωθούν και πάλι να ξαναψηφίσουν με ένα ακόμα θεαματικό "ΝΑΙ"! Οι προσωπικές τους ενοχές (ίσως και φόβοι για τα λαϊκά αντίποινα) θα τους αναγκάσουν να δικαιολογήσουν το αίσχος μιας ακόμα προδοτικής στάσης τους, με τη δικαιολογία ότι "για τελευταία φορά έδωσαν μια ακόμα ευκαιρία στην κυβέρνηση"! Ναι, έτσι θα πουν πάλι! Μια ακόμα ευκαιρία στην κυβέρνηση, αλλά όχι και πάλι μία, έστω ευκαιρία στο λαό, που τους τίμησε με την ψήφο του, ώστε να απαλλαγεί και να απελευθερωθεί από αυτή την κυβέρνηση των εντολοδόχων των ξένων κέντρων αποφάσεων!

Πλατεία Συντάγματος - Όθωνος
19 Οκτωβρίου 2011
Στο μυαλό μου, αυτές τις ώρες της νύχτας, η εικόνα από κάποιες εστίες φωτιάς που σιγόκαιγαν ακόμα πριν λίγο... οι σπασμένες τζαμαρίες με τα θρύψαλλα τους πεσμένα στο δρόμο και τις πέτρες διάσπαρτες, σαν σιωπηλοί μάρτυρες της καταστροφικής μανίας εκείνων των ανεγκέφαλων γνωστών (και όχι πλέον άγνωστων) κουκουλοφόρων - βοηθών της καταστολής... 
Η δήθεν μηδενιστική ιδεολογία αυτών των αχυρατόμων να προσδιορίζει την παρασιτική τους υπόσταση και να τους δίνει την αξία ενός μπαλαντέρ στην τράπουλα του εκάστοτε "κράτους", σε ειδικές περιπτώσεις (πάντα), όπου οι έννοιες "λαός" και "κράτος" είναι εντελώς αντίθετες και ασυμβίβαστες μεταξύ τους! 

Πλατεία Συντάγματος
ξενοδοχείο King George
19 Οκτωβρίου 2011
Οι γνωστοί μπαχαλάκηδες έκαναν και πάλι σήμερα το εντεταλμένο "καθήκον" τους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των υψηλά ιστάμενων αφεντικών τους, σε σύμπραξη και πάλι με τις ένστολες δυνάμεις καταστολής και προστατεύοντας τα συμφέροντα και τις τακτικές ενός ολόκληρου πολιτικού προσωπικού - και κυρίως του κυβερνώντος! 

Αύριο όλοι σχεδόν οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης θα βγούν στα τηλεοπτικά παράθυρα των υπόδουλων καναλιών τους και θα μας πουν πάλι "το μάθημα τους σαν καλοί μαθητές", επαναλαμβάνοντας τους θλιβερούς εαυτούς τους, στοχεύοντας στη σύγχυση και στην πλάνη μιας ολόκληρης κοινωνίας, που οι πολιτικάντηδες αυτοί του συρμού θεωρούν (ακόμα) ότι είναι μία "κοινωνία ηλιθίων", αφού με την τακτική της εκπυρσοκρότησης βαρύγδουπων αλλά ...άσφαιρων δηλώσεων και με την θορυβώδη συγκαταβατική σιωπή και αντιπολιτευτική ανυπαρξία τους, προσυμφωνημένα βοηθούν και προωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης μέχρι την ολοκλήρωση του άχαρου έργου της! Ναι, θα καταδικάσουν τα βίαια επεισόδια που προκαλούν οι "μπαχαλάκηδες" - που κι εκείνοι με τη σειρά τους θα εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι -  αναπαράγοντας το ρόλο τους στη γνωστή κασέτα με πατημένο το "play".

Αθήνα - Μητροπόλεως - 19 Οκτωβρίου 2011

Μέχρι και αργά τη νύχτα απόψε, η πλατεία Συντάγματος και ολόκληρη η γύρω περιοχή μύριζε έντονα δακρυγόνα.. 
Πλατεία Συντάγματος
19 Οκτωβρίου 2011
Περασμένα μεσάνυχτα μας βρήκαν ακόμα εκεί και όμως το ενοχλητικό κάψιμο στα μάτια και η γεύση του καμένου στη γλώσσα ήταν ακόμα έντονα αισθητά ...όπως και η μυρωδιά από τα καμένα σκουπίδια σε συνδυασμό με τα καπνογόνα, αλλά ...
...η μυρωδιά των πολιτικών πτωμάτων υπερίσχυε κάθε άλλης οσμής, αλλά αυτή η μυρωδιά, ευτυχώς, είναι τόσο μα τόσο ευχάριστη και διατηρείται η γεύση της πιο έντονα όσο κυλούν οι μέρες... γιατί είναι η μυρωδιά του πολιτικού θανάτου αυτού του επαίσχυντου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που μετράει μέρες πλέον....

Μοναστηράκι - Μπαϊρακτάρης - 19 Οκτωβρίου 2011
Κάποιες φορές, κάποιες νύχτες σαν την αποψινή, μετριούνται με τσιγάρα και καπνούς περισυλλογής ...και ως τώρα, αρκετές τέτοιες νύχτες κύλησαν μέχρι το ξημέρωμα και κάθε φορά που ξημέρωνε ήταν πάλι νύχτα... Αλλά τώρα το ξέρω!... Ελάχιστες τέτοιες νύχτες απέμειναν... Σύντομα μία επόμενη, θα οδηγήσει στο ξημέρωμα μια καινούριας μέρας που θα ακτινοβολήσει το φως της στοχεύοντας την ελπίδα, την πίστη και το όραμα, γιατί μ'αυτά θα ανακτήσουμε ό,τι χάθηκε!

Σημείωση: Ευχαριστώ πολύ τη Μαρία Τρισελιώτη για τη βοήθεια της σε αυτή την καταγραφή, καθώς και για την παραχώρηση των φωτογραφιών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: