Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας (ΙΙΙ)




Γράφει ο Ανδρέας Τσουκαλάς ©

Πολλοί λένε οτι στις μέρες μας ζούμε στιγμές απο καιρούς Αποκάλυψης! Ίσως ακούγεται υπερβολικό (..για την ώρα τουλάχιστον)... Το σίγουρο όμως είναι οτι ζούμε μέρες ..αποκαλύψεων!.. 


Οι μάσκες έπεσαν, οι προθέσεις φάνηκαν ξεκάθαρα, τα προσχήματα περίσσεψαν και τέλειωσαν. Το "θηρίο" σηκώθηκε και στάθηκε όρθιο στα δυό του πόδια, προβάλλοντας το επιβλητικό του ανάστημα και επιδεικνύοντας τα δόντια του, τονίζοντας τις σαρκοβόρες προθέσεις του, συνοδευόμενες απο άναρθρους βρυχηθμούς που εκδηλώνουν το συναίσθημα της λύσσας που το κατακυριεύει και το διακατέχει!..
Δεν ξέρω αν κάπως έτσι περιγράφεται το "θηρίο της Αποκάλυψης", αλλά ξέρω οτι έτσι κάπως μπορώ να περιγράψω το σημερινό Πολιτικό Προσωπικό της Πατρίδας μου.. όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, αλλά και όπως αυτό αυτοπροσδιορίζεται, εκ των πραγμάτων και εκ του αποτελέσματος!..

Είναι πλέον προφανές, οτι το Πολιτικό Προσωπικό αυτής της χώρας θεωρεί τον λαό της Ελλάδας ως εχθρό του και τον αντιμετωπίζει και του συμπεριφέρεται αναλόγως - φυσικά!  Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και κάποιοι όμοιοί του και ομοϊδεάτες του, που αποτελούν αυτό το Πολιτικό Προσωπικό, δεν δίστασαν να συστήσουν το λαό τους στα Ευρωπαϊκά σαλόνια με τις... καλύτερες συστάσεις: "Οι Έλληνες είναι ο πιό διεφθαρμένος λαός της Ευρώπης" είπε, και σ' αυτό προστέθηκαν και άλλοι χαρακτηρισμοί κι άλλων, όπως.. "κοπρίτες", "τεμπέληδες", και άλλα ωραία! χμ!...

Και εγώ... αναρωτιέμαι, αλήθεια, πόσο οδυνηρό συναίσθημα να ξέρεις οτι είσαι ο εκλεγμένος - αιρετός και... εκλεκτός- εσύ και η κυβέρνησή σου, και πόσο χαμηλά να σε ρίχνει στην αξιοπρέπεια και στην αυτοεκτίμησή σου, και μόνο η σκέψη οτι είσαι η εκλεγμένη κυβέρνηση της μεγάλης (κάποτε) πλειοψηφίας ενός τέτοιου και τόσο χαμηλού επιπέδου και διεφθαρμένου Ελληνικού λαού!;;; Αλήθεια, αν ήμουν ο Τρισσέ, η Μέρκελ ή ο άλλος ο... μπερμπάντης και φουκαράς Στρός, πάλι θα αναρωτιώμουν μέσα μου το ίδιο - και θα τον ρωτούσα και ευθέως, είμαι σίγουρος! χα!
Ίσως και να του εξέφραζα την (εύλογη) απορία μου, πώς και γιατί καταδέχθηκε να είναι υποψήφιος - και μάλιστα πρωθυπουργός- ενός τέτοιου ανάξιου λαού;;; Πώς καταδέχθηκε να απαξιώσει και να θυσιάσει την τόση πολιτική αξία του, να θυσιάσει τις αρχές του, την πολιτική εντιμότητά του και το αδιάφθορο του πολιτικού του χαρακτήρα, μόνο και μόνο για να αναδειχθεί ως ένας απλός πρωθυπουργός (πρωθυπουργίσκος, ίσως να ταιριάζει καλύτερα) μιας μικρούλας και αδιάφορης χώρας διεφθαρμένων και ανίκανων κοπριτών και τεμπέληδων!!!;;; Πόσο αρνητικό έως και...σχεδόν ατιμωτικό ακούγεται ως καταγραμμένο δεδομένο στο εξαίσιο βιογραφικό του!!!;;;...Σαν κακός λεκές στο κάτασπρο Αμερικάνικο πουκάμισό του μου κάνει κάπως, είν' η αλήθεια!

Κι όμως, αποφάσισε να τα θυσιάσει όλα... "για την Ελλάδα ρε γαμώτο"! Και προσπαθώ, πράγματι, εδώ και πολύ καιρό, να βρώ τους σωστούς συλλογισμούς, που να με οδηγήσουν σε κάποια ικανοποιητική εξήγηση, κι αν χαλάω φαιά ουσία, κι αν καταβάλλω φιλότιμες προσπάθειες να βρώ απαντήσεις, είναι -ίσως- γιατι με αφορά άμεσα, αφού είμαι Έλληνας Πολίτης, και συνεπώς, διεφθαρμένος, κοπρίτης, τεμπέλης, και άλλα τέτοια όμορφα κοσμητικά επίθετα!.. (και πολύ φοβάμαι, οτι για τους πολλούς ανθρώπους σαν εμένα, αυτά τα κοσμητικά επίθετα έχουν δεκαπλάσια βαρύτητα, αφου δεν ανήκω, ούτε ανήκα ποτέ στους ψηφοφόρους του, για τους οποίους, βεβαίως και προφανώς, ισχύουν και για εκείνους -χωρίς διακρίσεις- αλλά στο βάρος της... μονάδας!).. και όταν τέτοιες σοβαρές κατηγορίες εκστομίζονται απο πολιτικούς απατεώνες-προδότες του λαού που τους τίμησε και τους εμπιστεύθηκε (αφού, ως χαρισματικός πολιτικός λαοπλάνος, τους εγκλώβησε εξαπατώντας τους με... "θα" της υποταγής!.. προσφιλέστατη μέθοδος ολόκληρου του Πολιτικού συστήματος και του προσωπικού που το αποτελεί!), οι κατηγορίες αυτές αξίζουν μιας ... τυπικής, έστω, ανάλυσης! (.. και... ψυχιατρικής ίσως!)

Και αναρωτιέμαι (πάλι)... Γιατί άραγε να μην πήγε εκεί, στην πατρίδα του την Αμερική, να κάνει πολιτική καρριέρα, να δηλώσει υποψηφιότητα, και με όλα τα τεράστια προσόντα και τις σπουδαίες γνωριμίες του να εκλεγεί τελικά, έστω και σαν απλός Γερουσιαστής, ίσως ακόμα και ως... Κυβερνήτης κάποιας Πολιτείας... στο Τέξας των καου-μπόηδων, για αρχή-ας πούμε, που πιστεύω οτι πολύ θα του πήγαινε στο προφίλ του!..
Μήπως δεν έτυχαν οι συγκυρίες; Mήπως να μην βοηθούσαν οι συνθήκες; Μήπως να ήταν αρκετά "λίγος" πολιτικά και κατώτερος των ίδιων του των προσδοκιών του-έστω και για τέτοιες θέσεις;;; Μήπως  δεν καταδεχόταν τίποτα λιγότερο απο... Πρόεδρος των Η.Π.Α., οπότε δεν κατάφερε ως σήμερα να προετοιμαστεί για το... όνειρο (άρα.... μετατίθεται για το εγγύς μέλλον;;;)
Αλλά, έστω, κι αν όχι στην πατρίδα του την Αμερική, μήπως δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποιο πολιτικό αξίωμα, έστω και απλός βουλευτής, σε μιά απο τις -δηλωμένες απο τον ίδιο- χώρες καταγωγής του, την Πολωνία ή την Σουηδία δηλαδή;;; Σπάω το κεφάλι μου, κι όμως... η απάντηση σε αυτά μου τα ερωτήματα παραμένει άλυτο.... μυστήριο!..
Γι' αυτό και το μυαλό μου, μου παίζει ...παιχνίδια, φτιάχνοντας παράλογα ενδεχόμενα και πλάθοντας παρανοϊκές υποθέσεις, κάνοντάς με να ... αναρωτιέμαι (πάλι!)...  Μήπως τελικά η απάντηση είναι τόσο, μα τόσο απλή, που έρχεται και "δένει" μιά χαρά και άψογα με τα εδώ τεκτενόμενα;; Μήπως άδικα έχασα τόσο χρόνο και κατανάλωσα τόση φαιά ουσία να ψάχνω;;; Μήπως δηλαδή, τελικά, ο άνθρωπος κατέχει ήδη ένα κάποιο μεγάλο πολιτικό αξίωμα, σε κάποια χώρα της Ευρώπης ή στην Αμερική, και στα πλαίσια των... επιτακτικών του καθηκόντων που απορρέουν απο αυτό του το αξίωμα, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην προσφιλή του(για... συγκεκριμμένους και... ευνόητους λόγους ) Ελλάδα, σε εντεταλμένη αποστολή, που πρέπει να φέρει επιτυχώς εις πέρας;;; Να σώσει δηλαδή αυτή την έρμη την Ελλάδα που βρίσκεται ήδη στο χείλος του γκρεμού (κατα γενική ομολογία, ακόμα και της ίδιας της κυβέρνησης!), δίνοντάς της μια δυνατή ώθηση προς τα.... εμπρός;;  Γιατι κάτι τέτοιο δεν είναι απλά... σωτηρία!... είναι... λύτρωση!!! ... και γι' αυτό τότε του οφείλει πολλά η Ελλάδα, και γι' αυτό κι εκείνος, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, το διαλαλεί καυχώμενος και... γελαστός, κάθε 2-3 μήνες που την ...σώζει, "καταφέρνοντας" να πετύχει την εκταμίευση κάθε νέας δόσης δανείου την τελευταία στιγμή, και πάντα μετά απο έναν μεγάλο και ανείπωτο χαμό σε συδυασμό με βαρύγδουπους εκβιασμούς έσωθεν και έξωθεν!! Και προφανέστατα, όταν ολοκληρώσει το θεσπέσιο έργο της αποστολής του εδώ, θα μεταβεί εν μέσω βαϊων και κλάδων στην πατρίδα του, ευελπιστώντας στην σημαντική αναβάθμιση του αξιώματός του εκεί,περιχαρής και πολύ περήφανος!... και εκεί θα μείνει, εκτός δυσάρεστου-για αυτόν- απροόπτου!
Να γιατι ουδόλως τον ενοχλούσε ως τώρα να είναι αιρετός αρχηγός μιας Ελληνικής κυβέρνησης, απο έναν λαό ανάξιο, τον πιό διεφθαρμένο της Ευρώπης, κοπρίτη και τεμπέλη κλπ, κλπ.!..
Επειδή το θέμα δεν είναι οι Έλληνες της Ελλάδας... το θέμα είναι η... Ελλάδα των Ελλήνων!!!
Αυτό είναι το ζητούμενο!!! 

Κάπως έτσι λοιπόν εξηγείται και λύνεται ο ...γρίφος για τον ένα της κυβέρνησης αυτού του Πολιτικού Προσωπικού.. Επιστρέφει στην πατρίδα του λοιπόν, πάμπλουτος απο... δυνατές εμπειρίες και συγκινήσεις, και συνεχίζει τη ζωή του, αυτός μια χαρά και μεις... χειρότερα! Και καθόλου δεν ανησυχώ προσωπικά για τον πιό λαοφιλή αυτόν πρόεδρο κόμματος και πρωθυπουργό που πέρασε σαν.... ο πιό σαρωτικός και καταστροφικός τυφώνας εν αιθρία!
Όμως... για να είμαι ειλικρινής, για εκείνους τους άλλους, τους ερπετόσαυρους επαγγελματίες πωλητές κάθε Αξίας, κάθε Αρχής, κάθε Θεσμού, τους πολιτικούς εγκληματίες και απατεώνες - αδιακρίτως, τους συνειδητά και κατ΄εξακολούθηση Εθνικούς προδότες της Πατρίδας μου, για αυτούς λοιπόν, τους "υπόλοιπους" του Πολιτικού Προσωπικού αυτής της χώρας.... ναι, είναι αλήθεια.. ανησυχώ πολύ για το... "μέλλον" τους!

Οι πολίτες της Ελλάδας τους τίμησαν,ανεβάζοντάς τους στα Ανώτατα Πολιτικά Αξιώματα, και τους παρέδωσαν τα "κλειδιά" της Πατρίδας, θέτοντάς τους, με την εμπιστοσύνη τους, υπεύθυνους για την τύχη και το μέλλον αυτής της Πατρίδας. Τους έκαναν ηγέτες του πιό μεγάλου και ιστορικού Έθνους στον κόσμο: Την Ελλάδα! Κι όμως, αυτοί επέλεξαν να γίνουν.. ηγετίσκοι, δουλοπρεπείς και προσκυνημένοι εντολοδόχοι, υπαλληλίσκοι ξένων.. λογιστών - τραπεζικών! Αναλώσιμοι και προσωρινοί, απαξιωτικά χρησιμοποιημένοι αντιπρόσωποι και εκτελεστές σχεδίων των Ανθελληνικών  Δυνάμεων ισχυρών κρατών... Αυτό αποφάσισαν να επιλέξουν!.. χμ!.. Ίσως τελικά (κατ' αυτούς, πάντα), το βουλευτικό και υπουργικό αξίωμα της Ελλάδας να είναι μικρότερης αξίας απο τη θέση ενός κοινού - αλλά.. διάσημου- λογιστή της Ευρώπης! Κρίμα!..  
Ανδρέας Τσουκαλάς ©

Δεν υπάρχουν σχόλια: