Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Είναι που δε χωρώ στα δικά μου όρια...




Ζούμε σε πολύπλοκους και ψεύτικους καιρούς, που μας επιβάλλονται ετσιθελικά...
Λένε οτι ο λαός έχει πάντα τους ηγέτες που τον αντιπροσωπεύουν και που του αξίζουν.. ΌΧΙ! .. Αυτός ο λαός δεν αποτελείται απο αλήτες, καιροσκόπους και τυχοδιώκτες.. ούτε απο έπαγγελματίες απατεώνες διεφθαρμένους.. ούτε απο καταχραστές της εμπιστοσύνης και δουλοπρεπείς προδότες...


Η Ελληνική κοινωνία, στη συντριπτική της πλειοψηφία, αποτελείται απο.. "ηλίθιους ρομαντικούς", εκφραστές του φιλότιμου, ευκολόπιστους, που νοιάζονται και ενδιαφέρονται για τον διπλανό τους, που σπεύδουν και βοηθούν, με ό,τι έχει και δεν έχει ο καθένας, τον συνάνθρωπο και κάθε ανθρωπιστικό σκοπό, όποτε καλείται να το κάνει, και ανταποκρίνεται αξιοθαύμαστα και θεαματικά σε διάφορους.. τηλεοπτικούς μαραθώνιους!..

Αυτή η Ελληνική κοινωνία αγαπά τον τόπο της, την θρησκεία της και τον Θεό που πιστεύει ευλαβικά... σέβεται και τιμά τους προγόνους της, αναγνωρίζει τους ήρωές της και νοιώθει περήφανη για την ένδοξη ιστορία της στο πέρασμα των αιώνων.. Σέβεται και υπακούει στους κανόνες, σε νόμους και θεσμούς, και έστω και αν κρίνονται άδικοι, εκείνη υπομένει καρτερικά, καταπίνοντας και καταπνίγοντας την αγανάκτιση εν τη γεννέσει της..

Αυτή η Ελληνική κοινωνία  επενδύει στον ύψιστο θεσμό της οικογένειας, αγωνίζεται για αυτή, μέρα και νύχτα, θυσιάζεται, δέχεται συμβιβασμούς, κάνει παραχωρήσεις και υπερβάσεις, γιατι, ο καθένας που αποτελεί αυτή την κοινωνία, θέτει την οικογένεια και το μέλλον των παιδιών του πάνω απο κάθε τί άλλο, απο κάθε προσωπική του φιλοδοξία.. Πάνω σε αυτές τις ύψιστες, λοιπόν, αξίες, που αποτελούν και την "Αχίλλειο πτέρνα" μιας ολόκληρης κοινωνίας, "επενδύουν" οι βιαστές της.. αυτοί που εκμεταλλεύονται τα τρωτά της σημεία, θρασσύτατα, ανάλγητα και στυγνά!..

Και ποιά σχέση με την κοινωνία μπορεί να έχει μια συμμορία ληστών και δολοφόνων που κάνει επιδρομές, εκβιάζει, βιάζει και λεηλατεί το μέλλον, που δολοφονεί το όραμα, τα όνειρα και την ελπίδα αυτής της κοινωνίας, απαιτώντας απο κάθε έναν που την αποτελεί να καταθέτει στα ταμεία της διαφθοράς, της παρανομίας και της ασυλίας τους, την ίδια τη ζωή του;;;  Απολύτως καμμιά.. όπως καμμιά απολύτως σχέση δεν έχει το δικό τους "κράτος" που έστησαν παράνομα μέσα στην ίδια μας τη χώρα.. αλλά.. ας το έχουν υπ' όψιν τους, όλοι αυτοί που αυτοαποκαλούνται ηγέτες αυτής της πατρίδας, απο τον πρώτο τη τάξει, αυτό το.. "κουρδιστό γεροντάκι", που καταλαμβάνει αναίτια - και έναντι εξωπραγματικής αμοιβής - την τιμημένη προεδρική θέση, μέχρι τον τελευταίο βουλευτάκο του συρμού και του διασυρμού, κι απο τον πρώτο πολιτειακό "άρχοντα" μέχρι τον τελευταίο δουλοπρεπή υπάλληλό του, οτι απο αυτόν τον Ιερό Τόπο πέρασαν ηγέτες και ηγετίσκοι, υπάνθρωποι και ανθυπάνθρωποι, επίδοξοι κατακτητές και οι δουλοπάροικοί τους.. όλοι τους ήρθαν, πέρασαν και χάθηκαν..

Όμως. αυτός ο Άγιος Τόπος, η Ελλάδα μας που υπήρχε απο πάντα, υπάρχει και θα εξακολουθεί να υπάρχει  μέχρι... συντέλειας!.. Κι αυτός είναι ένας πολύ σπουδαίος λόγος για να ανησυχούν σοβαρά, για τα ανθρωπόμορφα κουφάρια -των ίδιων και των ομοίων τους!..


Κατέγραψα εδώ τις σκέψεις μου, με αφορμή ένα κατάπτυστο σλόγκαν που διάβασα περνώντας τυχαία κάπου στο κέντρο της Αθήνας.. Έπιανε χώρο με περίσσιο θράσσος, απλωμένο σε έναν τοίχο ψηλά και.. λιαζόταν- χωρίς να δικαιούται τον ήλιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: