Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτική και θρησκευτική ηγεσία: το δίδυμο που σκοτώνει!...



Οι επαγγελματίες της πολιτικής και οι επαγγελματίες της θρησκείας: Το δίδυμο που σκοτώνει και ....ιδιαίτερα τους Έλληνες

Γράφει ο Ανδρέας Τσουκαλάς ©

Στους καιρούς μας, θα πρέπει να χάσεις τη θρησκεία σου για να βρείς το Θεό!.. να αγνοήσεις τους χρυσοποίκιλτους επαγγελματίες της θρησκείας, τους εκκλησιαστικούς ηγέτες της πολιτικής συνευθύνης/συνενοχής, των ύποπτων συναλλαγών και των χρηματιστηρίων.. Και ίσως τότε να αγγίξεις την αγνή, αμόλυντη αληθινή Πίστη.. Άλλωστε, ο Θεός δεν έχει θρησκεία - οι άνθρωποι έχουν!.. Και αν δεν γίνεις σαν τα μικρά παιδιά, ουρανό δεν έχει! :) 

Οι Γραμματείς και Φαρισσαίοι της εκκλησιαστικής ηγεσίας είναι η κρυφή πληγή....
Η αλαζονεία και η ματαιοδοξία τους για εξουσία έχουν καταγραφεί. Απο τις ορκομωσίες των δημίων του λαού και τη συνεργασία τους με τον πολιτικό υπόκοσμο έχουν χαρακτηριστεί. Είναι πάντα εκεί.. εξουσιαζόμενοι απο διεφθαρμένα πολιτικά ανδρείκελα και συνάμα εξουσιαστές της 'μάζας'.. 

Σε επίπεδο ηγεσίας ο θεσμός της εκκλησίας συκοφαντείται, αμφισβητείται η αλήθεια και το κύρος του και απογοητεύει την ήδη απογοητευμένη και εξοργισμένη κοινωνία. Κι αυτό είναι ένδειξη της αυτοκαταστροφικής δύναμης των υπόλογων ηγετών της! 
Όμως, όταν η καταστροφική δύναμη φτάνει στο αποκορύφωμά της, απλά, καταστρέφει τον ίδιο τον.. εαυτό της!... κι αυτό σημαίνει οτι απο τα έργα τους κρίνονται, και έχουν ήδη κριθεί. 


Το κενό πλέον είναι αγεφύρωτο.. και είναι το κενό της υποκρισίας, του εξευτελισμού και της αναξιωσύνης τους, που παραμένει ανοιχτό, έτοιμο να τους καταπιεί. Κι αν επαίρονται για το 'κοινωνικό έργο' τους, είναι επειδή προσφέρουν τα ψίχουλα απο τα τεράστια κέρδη τους απο ύποπτες (συνήθως) πηγές, κι αυτό... "για τον φόβο των Ιουδαίων".. 


Οι λίγοι ευσυνείδητοι ιερωμένοι, σε τοπικό επίπεδο, κάνουν ό,τι μπορούν και βοηθούν, και λένε τις αλήθειες με το όνομά τους.. προσπαθώντας να διασώσουν την ιδέα και το κύρος του θεσμού!.. Η εξυγείανση της εκκλησίας είναι πιό δύσκολη υπόθεση, ακόμα κι απ΄την πολιτική εξυγείανση.. αλλά θα συμβεί κι αυτή!.. Η απελευθέρωση διαφαίνεται ήδη στον ορίζοντα και είναι θέμα λίγου χρόνου. Και τότε αυτοί οι υποκριτές εκατομμυριούχοι και διεφθαρμένοι "δεσποτάδες","παναγιώτατοι", "πανιερώτατοι" κλπ., κλπ., θα λογοδοτήσουν!... και θα είναι γι'αυτούς η ημέρα της κρίσης του αλάνθαστου κριτή: του Λαού, μία οδυνηρή εμπειρία, αναπόφευκτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: