Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

25 Μαρτίου 1821



Γράφει ο Ανδρέας Τσουκαλάς © 

Η Ελλάδα που έχει προοριστεί να ζεί στους αιώνες.. 
Ευλογημένη γη, ποτισμένη απο Πνεύμα και αίμα ηρώων.. που προδίδεται απο τη λήθη των παιδιών της, κάθε φορά που τα παιδιά της την παραδίδουν στην εξουσία εκείνων με τα προσκυνημένα μυαλά και τα διεφθαρμένα χέρια... 
Αυτή η Ελλάδα έχει μνήμες αιώνων και αντισώματα που απορρίπτουν κάθε ξένο σώμα μέσα απ' το σώμα της.. Απέναντι σε εκείνα τα ξένα σώματα που ανταλλάσσουν την ελευθερία της με χρήματα, αυτή η πατρίδα γεννά τους δικούς της τρελούς, ρομαντικούς ήρωες, που ανταλλάσσουν την ελευθερία της με το αίμα τους.. γιατι δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς!.. 
Η σημερινή ημέρα μνήμης είναι ο μάρτυρας αυτής της μεγάλης αλήθειας.. Η 25η Μαρτίου 1821 ας είναι ο φάρος που θα φωτίζει το θάρρος, την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα στους σημερινούς υπόδουλους καιρούς μας..
Σήμερα, σε αυτή την ιστορική ημέρα μνήμης, εκείνοι που απο ιδιοτέλεια συντηρούν τις συνθήκες υποδούλωσης της πατρίδας μας, ας αναλογιστούν οτι ζουν τρώγωντας τις σάρκες των παιδιών τους, αλλά και τις σάρκες πολλών αγέννητων Ελληνόπουλων του μέλλοντος.. 
Ας το σκεφτούν καλά, αν αντέχουν αυτή την ευθύνη, και το κρίμα στο λαιμό τους! 
Κι ας ανοίξουμε πανιά με την πυξίδα να δείχνει προς μία και μόνο κατεύθυνση: Την Απελευθέρωση!.. γιατι αυτό είναι το πρώτιστο και ο,τιδήποτε άλλο είναι λιγότερο, ασήμαντο και ανούσιο. 
Χρόνια μας πολλά Έλληνες, ελεύθερα και δημιουργικά για εμάς και τον ευλογημένο τόπο μας! 
Χρόνια πολλά και στην Ευαγγελία και τον Βαγγέλη, που έχουν την ιδιαίτερη τιμητική τους σήμερα! :)


Δεν υπάρχουν σχόλια: