Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εκλογές: Το δίλημμα και η απορία





Χαριτωμένα και διασκεδαστικά τα διλήμματα, δεν λέω.. κάνουν και το παιχνίδι πιό.. συναρπαστικό!.. 
  • Ευρώ ή δραχμή; 
  • Καταγγελία ή αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; 
  • Εντός ή εκτός Ευρωζώνης; 

Και τα μυαλά του κόσμου... μαρμελάδα βερύκοκο! ...

Περπατά και παραμιλά ο άμοιρος και αθώος πολίτης: 
  • Να ψηφίσω ποιούς;;; 
  • Μνημονιακούς, ή αντιμνημονιακούς; 
  • Προδότες, ή.. "πατριώτες"; 
  • Διεφθαρμένους, ή "αδιάφθορους"... 

Μπρός γκρεμός, γκρεμός και πίσω! 
Και τελικά κάποια στιγμή θυμάται και συνειδητοποιεί, οτι το μόνο και αληθινό δίλημμα είναι αν θα επιλέξει (υποχρεωτικά) τους «χειρότερους» ή τους «χείριστους»! 
Καταλαβαίνει ο φτωχός ότι αυτές είναι οι μόνες δύο επιλογές που του παρέχονται.. Και είναι ελεύθερος να επιλέξει ανάμεσα στις δυό περιπτώσεις, αλλά το να μην επιλέξει δεν παρέχεται ως.. επιλογή - τουλάχιστον δεν είναι δείγμα υπευθυνότητας εκ μέρους του η νιπτοχειρία, ειδικά σε αυτό το τόσο κρίσιμο σημείο της.. ιστορίας!.. 
Το "μη χείρον βέλτιστον" του ακούγεται κάπως ανακουφιστικό ως άλλοθι, που έρχεται απολυτρωτικά να του προσφέρει την "σοφή" απάντηση στο δίλημμα.. Και πάνω που πάει να ησυχάσει, θεωρώντας οτι επιτέλους βρήκε τη σωστή απάντηση και τη λύση στο πρόβλημα, ξανασκέφτεται οτι σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας του, της ζωής του ίδιου, της οικογένειάς του, αλλά και των επόμενων γεννεών.. και αναρωτιέται ανήσυχος:
«Ποιό μπορεί να είναι το μέλλον αυτής της χώρας, στα χέρια πολιτικών, των οποίων το παρελθόν -εκτός απο σκοτεινό και υπόλογο- είναι πολύ μεγαλύτερο απο το μέλλον τους;;;»
...και η δυσωδία της πολιτικής αποσύνθεσης γεμίζει το δωμάτιο και το μυαλό του.. το δίλλημα καταρρίφθηκε άδοξα... και αναδύθηκε η απορία σε όλο της το αινιγματικό μεγαλείο!..


Δεν υπάρχουν σχόλια: